Brateș-Prut Frumușița, fermă de 2.000 de hectare din Lunca Prutului, caută investitori sau parteneri 

Brateș-Prut Frumușița, fermă de 2.000 de hectare din Lunca Prutului, caută investitori sau parteneri 
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Noul an va aduce mișcări și în peisajul agricol al județului Galați, în care în ultima perioadă mai mulți fermieri ajunși la vârsta pensionării au ales să-și vândă afacerile sau să caute asociați mai tineri, mai ales dacă următoarea generație nu era pregătită sau dispusă să le preia. Agricultura este treabă serioasă, iar răspunderea pâinii de mâine este mare, mai ales în contextul socio-economic și politic actual, așa încât este important ca frâiele afacerilor din domeniu să fie pe mâini bune. 

Se dorește asociere/vânzare de părți sociale 

Este și cazul Fermei Brateș-Prut Frumușița, care exploatează circa 2.000 de hectare compacte pe treapta I de udare în Lunca Prutului, cu contract de concesiune pe încă 30/50 de ani, fără datorii la furnizori pentru 2023 și cu toate angajamentele financiare achitate la zi. Compania, prin acționarul majoritar SC Mariano SRL și T.P.D.J., dorește asocierea/vânzarea cu/către alte firme sau persoane fizice specialiste în agricultură. Administratorul companiei declară că asocierea s-ar putea face prin vânzarea de părți sociale, în diferite procente. Societatea a fost într-o negociere cu o exploatație vecină, dar momentan aceasta nu s-a concretizat, drept pentru care:

Brateș-Prut caută în continuare parteneri și soluții de colaborare.

Tehnică nouă și foarte nouă din branduri de top

„Preferăm firme românești, cu specialiști și personal agricol propriu, aici firma noastră fiind deficitară”, a precizat administratorul Marian Băilă, adăugând că, în ultimii ani, grație investițiilor în tehnică de înaltă calitate, ferma a funcționat cu cinci, șase angajați, nefiind nevoie de mai mulți. Importanteste și că firma este dotată cu tehnică și echipamente noi și foarte noi, de calitate excepțională, din branduri recunoscute în domeniu pentru performanțele și durabilitatea pe care o garantează.„În ceea ce mă privește, după 41 de ani de muncă neîntreruptă, mi-am câștigat, cred, dreptul la un pic de odihnă și la un program mai lejer”, a precizat administratorul Brateș-Prut, care se declară pregătit să predea ștafeta, să se relaxeze și să aștepte primii nepoți.

Pentru detalii, scrieți pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 12970 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 17:33

1 comentariu

  • postat de marr
    Miercuri, 20 Decembrie 2023 22:17
    86.124.203.***
    Cine are bani si pricepere ...sa investeasca . Daca scoate produse competitive ca pret si face fata Importului , se merita . Cand nici mancarea nu s-o mai vinde , chiar ca ne-am dus naibii . Semnul de Intrebare ptr 2024 este impactul noilor Taxe/biruri cerute de Stat asupra afacerii .
    4
    33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.